Filipine refuză să cedeze o zonă care face obiectul unei dispute cu Administraţia Chinei

Statul filipinez nu va ceda drepturile asupra Recifului Scarborough, disputat cu Administraţia de la Beijing, afirmă preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, citat de site-ul agenţiei Reuters.

839 afișări
Imaginea articolului Filipine refuză să cedeze o zonă care face obiectul unei dispute cu Administraţia Chinei

Filipine refuză să cedeze o zonă care face obiectul unei dispute cu Administraţia Chinei

Manila a înaintat acest caz la Curtea Permanentă de Arbitraj, aflată sub competenţa Convenţiei Naţiunilor Unite a drepturilor asupra zonei maritime. Filipine anticipează o decizie din partea Tribunalului de la Haga, deşi China nu recunoaşte jurisdicţia acestei instanţe internaţionale în privinţa acestei dispute.

Rodrigo Duterte, un controversat fost primar devenit preşedinte luna trecută, a afirmat că va desfăşura conferinţe multilaterale pentru a rezolva în mod paşnic problema de suveranitate asupra Mării Chinei de Sud, unde China şi-a construit insule artificiale pe recife şi atoli.

Zona este revendicată în cea mai mare parte de China şi este traversată de vase ce transportă anual mărfuri în valoare de 5.000 de miliarde de dolari. Brunei, Malaysia, Vietnam, Taiwan şi Filipine revendică regiunea, unde se presupune că ar exista zăcăminte imense de gaze şi petrol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici