Noul preşedinte din Filipine anunţă măsuri extreme pentru a combate criminalitatea din ţară. Printre acestea - reintroducerea pedepsei cu moartea şi dubla spânzurare: "Îmi place, pentru că sunt nebun"

Preşedintele ales din Filipine, Rodrigo Duterte, promite să reintroducă pedeapsa cu moartea şi să angajeze lunetişti pentru a-i prinde pe cei care comit infracţiuni considerate majore şi care se opun arestării.

9536 afișări
Imaginea articolului Noul preşedinte din Filipine anunţă măsuri extreme pentru a combate criminalitatea din ţară. Printre acestea - reintroducerea pedepsei cu moartea şi dubla spânzurare: "Îmi place, pentru că sunt nebun"

Noul preşedinte din Filipine anunţă măsuri extreme pentru a combate criminalitatea din ţară. Printre acestea - reintroducerea pedepsei cu moartea şi dubla spânzurare: "Îmi place, pentru că sunt nebun"

Rodrigo Duterte, fostul primar al oraşului sudic Davao, a câştigat săptămâna trecută alegerile prezidenţiale din Filipine, după o campanie controversată, relatează Sky News.

Punctul-cheie al campaniei sale l-a reprezentat războiul pe care acesta l-a declarat criminalităţii. O parte a planului său prevede reintroducerea pedepsei cu moartea pentru infracţiuni considerate majore, precum trafic de droguri, viol, crimă, tâlhărie şi răpire.

"Cei care distrug vieţile copiilor noştri vor fi distruşi", a declarat Rodrigo Duterte. "Cei care omoară ţara mea vor fi omorâţi. Pur şi simplu. Fără o cale de mijloc, fără scuze", a precizat noul preşedinte din Filipine.

Duterte a adăugat că, în cazul persoanelor condamnate pentru mai mult de o infracţiune majoră, se va apela la o dublă spânzurare.

"După ce eşti spânzurat o dată, va exista o altă ceremonie pentru a doua infracţiune până când capul este complet separat de corp. Îmi place asta pentru că sunt nebun", a menţionat Duterte.

În cadrul războiului declarat criminalităţii, preşedintele va implica şi lunetişti. "Dacă opui rezistenţă, comanda mea către poliţie va fi să tragă şi să te omoare. Să tragă şi să ucidă în caz de crimă organizată. Am nevoie de ofiţeri militari, care sunt trăgători de elită şi lunetişti. Este adevărat, dacă voi (n.r.- criminalii) veţi lupta, voi avea un lunetist care să vă împuşte", a spus el.

Retorica extremistă a politicianului în vârstă de 71 de ani a rezonat cu filipinezii care se confruntă cu o criminalitate sporită, dar i-a alarmat pe alţii, speriaţi de trecutul autoritar al ţării, inclusiv pe Benigno Aquino, preşedintele în funcţie.

Duterte a sugerat anterior că 100.000 de oameni vor muri în războiul său contra criminalităţii şi că atât de multe corpuri vor fi aruncate în Golful Manila încât peştii se vor îngrăşa după ce le vor devora trupurile.

În cadrul retoricei sale extremiste, Duterte l-a jignit şi pe Papă.

El urmează să fie învestit în funcţia de preşedinte pe 30 iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici