Fondatorul Twitter vrea să candideze pentru postul de primar al oraşului New York

Miliardarul Jack Dorsey, fondatorul reţelei de microblogging Twitter, a dezvăluit într-un interviu televizat faptul că îşi doreşte să candideze pentru postul de primar al oraşului New York.

153 afișări
Imaginea articolului Fondatorul Twitter vrea să candideze pentru postul de primar al oraşului New York

Jack Dorsey, fondatorul Twitter, vrea să candideze pentru postul de primar al oraşului New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jack Dorsey a fost invitatul emisiunii "60 Minutes" difuzată de postul de televiziune CBS, sâmbătă seară, şi a recunoscut că îşi doreşte să candideze pentru funcţia de primar al New Yorkului. Filmat într-o staţie de metrou din metropola americană, tânărul miliardar în vârstă de 36 de ani a spus: "Ceea ce îmi place foarte mult la New York este această electricitate pe care o simţi imediat", informează contactmusic.com.

"Chiar şi noi o simţim, în această staţie de metrou. Sunt oameni care merg în toate direcţiile. E un haos. E ca atunci când te afli într-o maşină în mijlocul unei furtuni. Totul e ca o furie în jurul tău, dar tu eşti în singuranţă în acea maşină", a continuat Jack Dorsey.

Michael Bloomberg va părăsi funcţia de primar al New Yorkului în luna noiembrie, iar locuitorii acestui oraş trebuie să îşi aleagă un nou primar. Bloomberg, fost republican şi apoi independent, a fost cel de-al patrulea primar newyorkez din ultimii 100 de ani care a câştigat trei mandate consecutive, fapt ce a fost posibil după ce a convins Consiliul Municipal să aprobe o modificare în legea care limitează numărul mandatelor posibile.

Printre posibilii contracandidaţi ai lui Jack Dorsey se numără Tom Allen - CEO al Asociaţiei editorilor americani -, Christine Quinn - purtătoarea de cuvânt a Consiliului Municipal din New York - şi John Liu - directorul de finanţe al municipiului New York -, care şi-au anunţat la rândul lor, duminică, intenţia de a candida la funcţia de primar al acestui oraş.

Actorul Alec Baldwin a vorbit şi el la un moment dat despre dorinţa sa de a deveni primar al New Yorkului, însă a infirmat zvonurile despre o posibilă candidatură a sa în anul 2013.

Jack Dorsey este un creator de site-uri şi om de afaceri, cunoscut în calitate de creator al platformei de microblogging Twitter. Compania Twitter are o valoare de piaţă de până la 11 miliarde de dolari şi se pregăteşte pentru listarea la bursă în 2014, potrivit The Guardian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici