Formatul Normandia. Iată cu ce obiective va intra delegaţia ucraineană la discuţiile cu Franţa, Germania şi Rusia

Astăzi, la Berlin, vor avea loc discuţii în Formatul Normandia pentru a aborda tensiunile dintre Rusia şi Ucraina.

2077 afișări
Imaginea articolului Formatul Normandia. Iată cu ce obiective va intra delegaţia ucraineană la discuţiile cu Franţa, Germania şi Rusia

Formatul Normandia. Iată cu ce obiective va intra delegaţia ucraineană la discuţiile cu Franţa, Germania şi Rusia

Întâlnirea de astăzi, care face parte dintr-o serie mai lungă de negocieri privind încetarea conflictului din Donbas, are loc în timp ce Rusia îşi continuă consolidarea militară de-a lungul graniţei ucrainene.  Precedenta discuţie în format Normandia, derulată la Paris în 26 ianuarie, la nivel de consilieri politici, a durat peste opt ore. Cea de astăzi, de la Berlin, este estimată să dureze tot atâta, date fiind miza şi cererile cu care vin părţile la discuţii.

Cu ce obiective intră delegaţia ucraineană la discuţiile oficiale din formatul Normandia, de astăzi?

Iată principalele patru:

  • deblocarea activităţii Grupului de lucru tripartit privind încetarea activităţilor militare în Donbas (Rusia, Ucraina, OSCE)
  • agrearea unor noi iniţiative (ucrainene) de verificare a încetării focului în regiunea de est a Ucrainei
  • eliberarea / schimbul de prizonieri
  • redeschiderea punctelor de trecere pe linia de contact (dintre teritoriile controlate de Kiev şi cele controlate de „separatişti”)

Formatul Normandia este un grup diplomatic creată în iunie 2014 cu scopul de a găsi o soluţie paşnică la conflict din Estul Ucrainei. Grupul este format din Franţa, Germania, Ucraina şi Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici