Casa Albă denunţă noul proiect de lege din Florida, pentru că atacă minorităţile sexuale

  • Controversatul proiect de lege din Florida ar interzice discuţiile pe tema orientării sexuale în şcolile primare
  • Casa Albă consideră că măsura va creşte riscul de discriminare
  • Activiştii au numit proiectul de lege „Nu spuneţi gay” şi avertizează că persoanele din comunitatea LGBT vor fi stigmatizate
1427 afișări
Imaginea articolului Casa Albă denunţă noul proiect de lege din Florida, pentru că atacă minorităţile sexuale

Sursa foto: MediafaxFoto

Casa Albă consideră că noul proiect de lege din Florida care interzice discuţiile despre orientarea sexuală în şcolile primare este conceput să atace elevii din comunitatea LGBT.

Guvernatorul statului Ron DeSantis şi-a arătat deschis sprijinul pentru măsura, care va trece cu siguranţă de aparatul legislativ condus de republicani conservatori. Susţinătorii proiectului afirmă că acesta se referă la protejarea drepturilor părinteşti.

Activiştii au numit proiectul de lege „Nu spuneţi gay” şi avertizează că persoanele din comunitatea LGBT vor fi stigmatizate. 

Însă, reprezentanţii Casei Albe sunt de altă părere.

„Fiecare părinte speră ca liderii noştri să asigure siguranţa, protecţia şi libertatea copiilor. Astăzi, politicienii conservatori din Florida au respins valorile de bază, promovând o legislaţie concepută pentru a viza şi ataca copiii, care au cea mai mmare nevoie de sprijin”, a declarat, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Jen Psaki.

În prezent, patru state americane au legi care interzic sau constrâng discuţiile despre problemele LGBT în sălile de clasă. Louisiana, Mississippi, Oklahoma şi Texas interzic sau limitează în mod expres educaţia sexuală la activitatea heterosexuală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici