Forţele aeriene irakiene au efectuat primele atacuri cu avioane F-16 împotriva Statului Islamic

Pentagonul a confirmat că armata irakiană a lansat - pentru prima dată - atacuri cu avioane de vânătoare de tip F-16, pe care le-a achziţionat de la Statele Unite, asupra unor ţinte ale grupării Statul Islamic (SI), relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică.

802 afișări
Imaginea articolului Forţele aeriene irakiene au efectuat primele atacuri cu avioane F-16 împotriva Statului Islamic

Forţele aeriene irakiene au efectuat primele atacuri cu avioane F-16 împotriva Statului Islamic (Imagine: Mircea Rosca / Mediafax Foto)

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, i-a lăudat luni pe irakieni pentru succesul cu care au utilizat ceea ce a catalogat "aeronave de ultimă generaţie", în campania împotriva grupării teroriste.

El nu a oferit detalii despre aceste atacuri aeriene.

Însă generalul Anwar Hama Amin, din cadrul Forţelor irakiene aeriene, a declarat duminică pentru AFP că avioane irakiene de război au efectuat 15 atacuri aeriene, începând de joi.

"Armamentul inteligent" utilizat împotriva unor ţinte SI în provinciile Salaheddin şi Kirkuk, la nord de Bagdad, a adus "rezultate importante", a declarat generalul, apreciind că avioanele de vânătoare vor avea "un impact asupra modului de desfăşurare a operaţiunilor în viitor".

Irakul a primit, în iulie, patru avioane de vânătoare de tip F-16 de la Statele Unite, o primă tranşă din cele 36 de aeronave pe care Washingtonul le-a vândut Bagdadului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici