Forţele Aeriene Israeliene au încheiat joi o săptămână de manevre în Munţii Carpaţi

Forţele Aeriene Israeliene (IAF) au încheiat joi o săptămână de manevre comune cu Forţele Aeriene Române, în Munţii Carpaţi, relatează Jerusalem Post, în ediţia electronică de vineri.

2411 afișări
Imaginea articolului Forţele Aeriene Israeliene au încheiat joi o săptămână de manevre în Munţii Carpaţi

Avion Hercules C-130 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Acesta a fost primul exerciţiu al IAF în România după accidentul de anul trecut, însă de data aceasta la manevre nu au participat elicoptere, ci un avion de transport de tip C-130 Hercules.

Forţele Aeriene Israeliene nu au mai trimis piloţi în România după ce şase militari israelieni şi un ofiţer român au murit în urma prăbuşirii unui elicopter de tip Sikorsky CH-53 Sea Stallion, în urmă cu un an, în timpul unui exerciţiu militar.

Forţele Aeriene Israeliene sunt însă interesate să continue antrenamentele în România şi în special în Munţii Carpaţi, care sunt cunoscuţi pentru vremea instabilă, vârfurile înalte şi pădurile dese, teren pe care piloţii israelieni nu se pot antrena frecvent. Aceste condiţii sunt similare celor pe care IAF le-ar putea întâlni în operaţiuni viitoare.

În 2006, ministrul israelian al Apărării de la acea vreme, Shaul Mofaz, a semnat un acord pe cinci ani cu omologul său român, care permite IAF să trimită avioane şi militari pentru antrenamente în România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici