Forţele Aeriene israeliene îşi vor spori exerciţiile de antrenament în România

Forţele Aeriene israeliene (IAF) îşi vor spori exerciţiile de antrenament în România, în pofida prăbuşirii unui elicopter săptămâna trecută, deoarece trebuie îmbunătăţită abilitatea piloţilor israelieni de a zbura în zone muntoase, relatează Jerusalem Post, în ediţia electronică de luni.

100 afișări
Imaginea articolului Forţele Aeriene israeliene îşi vor spori exerciţiile de antrenament în România

Forţele Aeriene israeliene îşi vor spori exerciţiile de antrenament în România (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Israelul şi România au început discuţii privind viitoare exerciţii comune de antrenament, în pofida accidentului aerian din Munţii Carpaţi, în urma căruia au murit şase militari israelieni şi unul român.

Conform evaluărilor, exerciţiile trebuie sporite pentru că, în cazul în care accidentul de săptămâna trecută a fost cauzat de o eroare umană, aşa cum sugerează rezultatele iniţiale, este nevoie de îmbunătăţirea abilităţii piloţilor israelieni de a zbura în zone muntoase precum cea din România.

Exerciţiul specific în timpul căruia un elicopter israelian de tip Sikorsky CH-53 Sea Stallion (Yasour) s-a prăbuşit lunea trecută simula o misiune de căutare-salvare în zone nefamiliare. Munţii Carpaţi sunt cunoscuţi pentru vârfurile înalte, vremea instabilă şi pădurile dese, condiţii în care piloţii israelieni nu se antrenează frecvent.

Echipa IAF care examinează cauzele accidentului s-a întors vineri în Israel şi a început să studieze fragmentele de elicopter recuperate. Cutia neagră a aparatului de zbor a fost recuperată, dar era avariată sever şi nu se ştie dacă va putea oferi indicii despre accident. Anchetatorii analizează şi informaţiile conform cărora acelaşi elicopter ar fi avut o defecţiune cu o săptămână mai devreme în timpul unui zbor de antrenament în România.

Israelul şi România au început antrenamentele comune în 2006, când ministrul israelian al Apărării de atunci, Shaul Mofaz, a semnat un acord pe cinci ani cu omologul său român, care a permis IAF să mobilizeze aparate de zbor şi militari pentru a se antrena.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici