Rotorul elicopterului israelian prăbuşit în judeţul Braşov a fost desprins din stâncă

Echipele de salvamontişti, jandarmi montani şi vânători de munte au reuşit, vineri dimineaţă, să desprindă din stâncă rotorul elicopterului militar israelian prăbuşit în judeţul Braşov, care a rămas prins într-o stâncă, în zona Colţii Ţapului, din Munţii Bucegi.

105 afișări
Imaginea articolului Rotorul elicopterului israelian prăbuşit în judeţul Braşov a fost desprins din stâncă

Rotorul elicopterului israelian prăbuşit în judeţul Braşov a fost desprins din stâncă (Imagine: Stealian Grajdan/Mediafax Foto)

"Piesa elicopterului prinsă în stâncă a fost dată jos de dimineaţă. Au reuşit să o împingă în vale vreo 150 de metri. Acum nu mai e niciun pericol şi nu au fost incidente. Bucăţile mari vor fi tăiate şi transportate de acolo, apoi se va curăţa zona. Astăzi (n.r. - vineri) cred că se va termina totul şi vom pleca şi noi acasă", a declarat Fănică Boboc, şeful Serviciului Salvamont Bran.

Serviciul Salvamont a intervenit în zonă cu şase salvamontişti, iar Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov a mobilizat 36 de jandarmi montani şi opt jandarmi de la Gruparea Mobilă "Burebista" pentru a asigura zona. Lor li s-au alăturat câteva zeci de vânători de munte.

Bucăţile de elicopter vor fi transportate iniţial la o stână din apropiere, iar apoi vor fi duse la Baza Aeriană de la Boboc, judeţul Buzău.

Echipele de salvamontişti şi jandarmi montani au reuşit, în cursul zilei de joi, să recupereze o mare parte din bucăţile epavei elicopterului militar israelian prăbuşit în zona Fundata - Zărneşti, dar şi alte rămăşiţe pământeşti ale celor şapte militari care au pierit în tragedia aviatică.

Intervenţia de joi a fost una foarte dificilă din cauza ceţii foarte dense, care i-a obligat pe anchetatori să oprească cercetarea şi să o reia după orele 15.00. Ei au solicitat suplimentarea numărului de salvamontişti pentru a ajuta la recuperarea bucăţilor epavei.

Un avion al forţelor aeriene israeliene, care transportă sicriele soldaţilor morţi în accidentul de elicopter din România a plecat spre Israel, vineri dimineaţă. După o ceremonie scurtă, sicriele au fost îmbarcate într-un avion Boeing 767 trimis de armata israeliană, potrivit Jerusalem Post.

Echipele de medici militari şi membri ai rabinatului armatei au încheiat joi identificarea cadavrelor celor şase israelieni, iar armata le-a transmis familiilor o confirmare oficială cu privire la moartea acestora, în noaptea de joi spre vineri, anunţându-le totodată că aceştia vor fi înhumaţi în cimitire militare.

Potrivit site-ului Ynetnews.com, funeraliile celor şase militari decedaţi vor începe vineri, în jurul prânzului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici