Forţele de ordine au tras în manifestanţi la Tripoli. Mai mulţi oameni au murit - VIDEO

Forţele de ordine libiene au tras focuri de armă asupra manifestanţilor, în mai multe cartiere ale capitalei Tripoli, la ieşirea de la rugăciunea de vineri, provocând moartea mai multor persoane, au declarat martori.

44 afișări
Imaginea articolului Forţele de ordine au tras în manifestanţi la Tripoli. Mai mulţi oameni au murit - VIDEO

Forţele de ordine au tras în manifestanţi la Tripoli. Mai mulţi oameni au murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forţele de ordine au tras asupra manifestanţilor fără distincţie. Sunt morţi pe străzile din Soug Al Jomaa", a afirmat un locuitor al acestui cartier.

Alţi martori din alte cartiere ale suburbiei estice, precum Ben Ashur şi Fashlum, au semnalat focuri de armă asupra "tuturor celor care se află pe stradă".

"Trag asupra civililor fără arme care ies de la rugăciune", a declarat un locuitor din cartierul rezidenţial Ben Ashur.

Cel puţin doi manifestanţi au fost ucişi de membri ai miliţiilor care susţin regimul, în cartierul Fashlum, a declarat un alt martor.

"Sunt cel puţin doi morţi, iar miliţieni în civil continuă să tragă asupra manifestanţilor", a precizat acest martor, sub acoperirea anonimatului.

"Sunt mulţi oameni pe stradă. Va fi un masacru", a adăugat el.

Forţe de poliţie şi "miliţii pro-regim" s-au mobilizat în jurul anumitor moschei ale capitalei pentru a împiedica manifestaţiile, potrivit unor martori. În cadrul rugăciunii de vineri, imamii au prezentat la Tripoli discursul oficial, făcând apel la revenirea la stabilitate şi la încheierea "actelor de sabotaj", avertizând cu privire la "insurecţie", a adăugat aceeaşi sursă.

Potrivit credincioşilor, această predică le-ar fi fost impusă imamilor.

Susţinătorii liderului libian sunt concentraţi la Tripoli, unde miliţiile Khamis dispun de 9.000 de combatanţi, tancuri şi avioane, potrivit unor informaţii de la locuitori anti-Kadhafi din oraşul Al-Baida.

Într-un semn că puterea încearcă să contracareze valul de contestare, televiziunea libiană a anunţat un ajutor de 400 de dolari familiilor libiene şi creşterea cu 150 la sută a salariilor anumitor funcţionari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici