Forţele kurde anunţă că au înfrânt Statul Islamic la Sinjar şi că au pus jihadiştii pe fugă

Forţe kurde peshmerga au cucerit vineri o serie de instalaţii strategice în oraşul Sinjar, în nordul Irakului, în cadrul unei ofensive împotriva Statului Islamic (SI), ceea ce ar putea oferi un impuls eforturilor împotriva grupării jihadiste, relatează Reuters în pagina electronică.

3594 afișări
Imaginea articolului Forţele kurde anunţă că au înfrânt Statul Islamic la Sinjar şi că au pus jihadiştii pe fugă

Forţele kurde anunţă că au înfrânt Statul Islamic la Sinjar şi că au pus jihadiştii pe fugă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"ISIL, înfrânt şi (pus) pe fugă", a annţat Consiliul kurd pentru Securitate într-un mesaj postat pe Twitter, folosint unul dintre acronimele Statului Islamic.

Luptătorii peshmerga au cucerit şi au preluat controlul asupra principalului depozit, fabricii de ciment, spitalului şi altor clădiri publice din Sinjar, afirmă Consiliul.

Ei au pătruns în oraş "din toate direcţiile" vineri, cu scopul de a-l "curăţa" de militanţi SI, anunţa aceeaşi sursă într-un mesaj postat anerior pe Twitter.

Rafale de tiruri cu armament greu se puteau auzi în oraş, în timp ce luptători coborau de pe dealuri care străjuiesc partea de nord a localităţii, unii cu lansatoare de grenade în bandulieră, a declarat un martor pentru Reuters.

Luptători kurzi, susţinuţi de atacuri aeriene ale coaliţiei occidentale antijihadiste conduse de către Statele Unite, au declanşat joi această ofensivă împotriva jihadiştilor SI din Sinjar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici