Fost ministru de Interne al Guvernului condus de Iulia Timoşenko, arestat la Kiev

Iuri Luţenko, fostul ministru ucrainean de Interne al Guvernului Iulia Timoşenko, anchetată la rândul ei pentru abuz de putere, a fost arestat duminică de reprezentanţii trupelor de elită ale serviciilor speciale, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt.

18 afișări
Imaginea articolului Fost ministru de Interne al Guvernului condus de Iulia Timoşenko, arestat la Kiev

Fost ministru de Interne al Guvernului condus de Iulia Timoşenko, arestat la Kiev (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Iuri Luţenko a fost arestat la 12.50 (12.50 ora Românie) în faţa clădirii sale de 11 bărbaţi care l-au îmbarcat într-un microbuz, în timp ce îşi plimba câinele împreună cu fiul lui", a declarat Inna Kissil.

Potrivit ei, printre cei 11 bărbaţi s-ar fi aflat şi un reprezentant al Parchetului şi membri ai unităţii Alfa a serviciilor speciale (SBU).

În opinia lui Kissil, Luţenko nu se aştepta să fie arestat, el fiind consemnat la domiciliu la Kiev, de la deschiderea anchetei împotriva lui, la 2 noiembrie.

"Nu înţeleg de ce a fost arestat de SBU. Unitatea Alfa trebuie să captureze terorişti, nu să participe la afaceri comune ca aceasta", a declarat Kissil.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Iuri Boicenko, a confirmat "arestarea" fostului ministru, adăugând că Parchetul nu face niciun comentariu până luni.

SBU nu a putut fi contactat duminică.

Iuri Luţenko, ministru de Interne din februarie 2005 până în decembrie 2006, apoi din decembrie 2007 până în ianuarie 2010, este acuzat că a "încălcat procedura legală angajându-l pe şoferul său", ceea ce a costat statul "peste 40.000 de hrivne" (peste 3.600 de euro).

Potrivit lui Luţenko, Parchetul îl acuză de "complot în vederea unor activităţi infracţionale" cu şoferul său, care primea un supliment la pensie, cu o valoare totală de "aproximativ 40.000 de hrivne".

El riscă până la opt ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici