Fostul ministru bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov, inculpat pentru a doua oară

Fostul ministru bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov, un apropiat al fostului premier conservator Boïko Borisov, a anunţat miercuri că a fost inculpat pentru obstrucţionarea unei anchete privind un caz de contrabandă şi trafic de droguri.

90 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov, inculpat pentru a doua oară

Ţvetan Ţvetanov (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Este vorba de a doua sa inculpare în mai puţin de două luni. Pe 12 iulie, el a fost inculpat pentru interceptări ilegale ale convorbirilor telefonice în 2010 ale unor politicieni şi oameni de afaceri şi riscă opt ani de închisoare.

"Eu am fost inculpat", a declarat miercuri deputatul partidului conservator GERB, la ieşirea din procuratură.

În acest caz, justiţia l-a acuzat pe Ţvetanov că a ignorat decizia tribunalului şi s-a opus de şase ori în 2009 să intercepteze discuţiile fostului şef al departamentului pentru lupta contra criminalităţii organizate în Veliko Târnovo (centrul Bulgariei).

De asemenea, acest responsabil local, implicat într-o afacere de contrabandă şi trafic de droguri în 1997 şi 2001, este suspectat de deturnare de fonduri şi protecţie a contrabandiştilor şi traficanţilor de droguri.

Potrivit Parchetului, Ţvetan Ţvetanov a încercat să-l protejeze pe acest responsabil şi riscă pedeapsa cu închisoarea până la zece ani.

Parchetul a cerut pe 24 iunie să fie ridicată imunitatea parlamentară a fostului ministru de Interne, fapt acceptat de către Şvetanov trei zile mai târziu.

În ambele cazuri, Ţvetanov îşi susţine nevinovăţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici