Fostul ministru francez Georges Tron, pus sub acuzare pentru viol

Fostul ministru francez Georges Tron, acuzat de trei femei, a fost inculpat pentru violuri miercuri seara şi eliberat sub control judiciar, a anunţat avocatul acestuia, Olivier Schnerb, după ce clientul său s-a prezentat în faţa judecătorilor la Evry (periferia Parisului).

209 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru francez Georges Tron, pus sub acuzare pentru viol

Fostul ministru francez Georges Tron, pus sub acuzare pentru viol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Capul de acuzare este "viol şi agresiuni sexuale în grup" şi "de către o persoană cu autoritate", a precizat o sursă judiciară. Aceste infracţiuni sunt pasibile cu 20 de ani de închisoare.

Inculparea nu se referă decât la o parte din fapte, comise pe parcursul "mai multor ani". Pentru alte presupuse fapte, Georges Tron a primit statutul de "martor asistat".

Fostul secretar de stat pentru Funcţia publică şi primar UMP (dreapta) al oraşului Draveil de la periferia pariziană, a fost plasat în arest preventiv luni.

Adjunctul primarului din Draveil, care se ocupă de cultură, Brigitte Gruel, a fost, de asemenea, inculpată pentru violuri şi agresiuni sexuale în grup, şi a fost eliberată sub control judiciar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici