Fostul premier britanic Margaret Thatcher a fost supusă unei intervenţii chirurgicale

Fostul premier britanic, Margaret Thatcher, în vârstă de 87 de ani, a fost operată de un nodul al vezicii urinare şi se află în spital, stare ei fiind "perfect bună", a declarat vineri o purtătoare de cuvânt.

295 afișări
Imaginea articolului Fostul premier britanic Margaret Thatcher a fost supusă unei intervenţii chirurgicale

Margaret Thatcher (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

"Se simte perfect bine", a declarat această purtătoare de cuvânt despre fostul premier britanic conservator (1979-1990), care a fost internată joi în spital unde va rămâne şi în noaptea de vineri spre sâmbătă.

"Doamna de fier" are apariţii publice foarte rare. Aceasta nu a mai ţinut un discurs din 2002 la sfatul medicilor săi după ce a suferit mai multe atacuri cerebrale.

Fiica sa Carol a dezvăluit în 2008 în memoriile sale că mama sa suferă de demenţă senilă de şapte ani.

În 2010, aceasta a fost spitalizată la Londra timp de 10 zile în urma unei gripe care a luat o întorsătură nefavorabilă.

Vara trecută, aceasta nu a participat la un prânz organizat de premierul David Cameron în onoarea foştilor şefi de guvern cu ocazia jubileului de diamant al reginei Elisabeta.

În octombrie totuşi, aceasta şi-a sărbătorit cea de-a 87-a aniversare luând prânzul la un restaurant londonez alături de fiul său Mark şi soţia acestuia.

Sănătatea "Doamnei de fier" a fost recent evocată într-un film în care fostul premier a fost jucată de Meryl Streep.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici