Fostul preşedinte german Christian Wulff a fost achitat pentru acuzaţiile de trafic de influenţă

Justiţia germană l-a achitat joi pe fostul preşedinte Christian Wulff pentru acuzaţiile de trafic de influenţă, după ce a acceptat un cadou în valoare de 700 de euro, ceea ce a provocat un scandal în urma căruia fostul şef de stat a demisionat în urmă cu doi ani.

62 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte german Christian Wulff a fost achitat pentru acuzaţiile de trafic de influenţă

Fostul preşedinte german Christian Wulff (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tribunalul din Hanovra a decis că nu sunt suficiente dovezi pentru continuarea procesului. "Acuzatul Wulf este achitat", a anunţat judecătorul, precizând că fostul şef de stat are dreptul la despăgubiri pentru prejudiciul suferit, în special pentru percheziţiile desfăşurate de poliţie la domiciliul său.

Primul şef de stat care a compărut în faţa justiţiei, Christian Wulf, în vârstă de 54 de ani, a declarat după anunţarea verdictului că doreşte "să privească spre viitor".

Membru în Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel, Wulff a demisionat în luna februarie 2012, renunţând la atribuţiile onorifice de preşedintele, în urma ameninţării de ridicare a imunităţii sale de către Parchetul din Hanovra (nord), capitala Saxoniei Inferioare.

El a fost acuzat că a profitat de poziţia sa de lider de stat regional al Saxoniei Inferioare (2003-2010) pentru a obţine diverse beneficii financiare, încercând apoi să ascundă aceste subiecte.

Anterior, mai multe cutii care conţineau aproximativ o mie de pagini de documente au fost aduse justiţiei de către cancelaria acestui stat federal.

Joachim Gauck, un fost pastor din RDG, i-a urmat la preşedinţie în martie 2012, cu dorinţa de a restabili prestigiul funcţiei onorifice a instituţiei din Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici