Fotograful rănit în Tunisia a decedat

Fotograful franco-german al agenţiei EPA, Lucas Mebrouk Dolega, în vârstă de 32 de ani, grav rănit vineri la Tunis, a decedat luni, a anunţat angajatorul său, Agenţia europeană de fotografie de presă, la Frankfurt, în vestul Germaniei.

27 afișări
Imaginea articolului Fotograful rănit în Tunisia a decedat

Fotograful rănit în Tunisia a decedat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am primit confirmări oficiale din toate părţile că Lucas Mebrouk Dolega a murit astăzi în jurul orei 13.30 (14.30 ora României)", a declarat o reprezentantă a EPA. Ea a precizat că deţine informaţia de la ambasada Franţei din Tunis şi de la familia fotografului.

Fotoreporterul, născut la Paris dintr-o mamă germană, asista la manifestaţiile de la Tunis în faţa Ministerului de Interne, când a fost lovit, vineri după-amiază, de o grenadă lacrimogenă lansată de un poliţist tunisian, potrivit unuia dintre colegii săi, Julien Muguet.

Lovit la ochi şi la tâmpla stângă, el a fost operat în cursul serii la Institutul naţional de neurochirurgie din Tunis. Bărbatul se afla în comă după ce starea sa de sănătate se deteriorase.

Franţa a denunţat luni folosirea "unei violenţe disproporţionate" şi a cerut să se facă "lumină" asupra circumstanţelor morţii jurnalistului.

"Reiterăm condamnarea oricărei forme de violenţă şi folosire a forţei, care a făcut multe victime în Tunisia în ultimele săptămâni", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Jurnalistul, al cărui nume complet este Loucas Mebrouk Von Zabiensky, lucra pentru EPA din aprilie 2006.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici