François Fillon, candidatul Partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial din Franţa, susţine că este nevinovat, acuzând că dosarul său are caracter politic

François Fillon, candidatul Partidului Republicanii (centru-dreapta) în scrutinul prezidenţial din Franţa, a reiterat miercuri că este nevinovat, precizând că va continua campania electorală, relatează publicaţia L'Express.

312 afișări
Imaginea articolului François Fillon, candidatul Partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial din Franţa, susţine că este nevinovat, acuzând că dosarul său are caracter politic

François Fillon, candidatul Partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial din Franţa, susţine că este nevinovat, acuzând că dosarul său are caracter politic (Imagine: Hepta)

"Sunt convins că, indiferent dacă va dura ceva timp, justiţia îmi va stabili nevinovăţia", a declarat François Fillon miercuri.

"Soţia mea a lucrat pentru mine câţiva ani, aşa cum a fost cazul a sute şi sute de parlamentari, atât în trecut cât şi acum", a subliniat Fillon, acuzând că dosarul său ar fi fost instrumentat politic.

François Fillon, candidatul partidului Republicanii (centru-dreapta) în scrutinul prezidenţial din Franţa, a fost pus sub acuzare, marţi, pentru deturnare de fonduri publice, în investigaţia privind angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi, relatează cotidianul Le Figaro.

Francois Fillon este acuzat formal că ar fi deturnat fonduri publice şi ar fi abuzat de indemnizaţiile sociale, a transmis avocatul politicianului francez. Informaţiile au fost confirmate de Parchetul General.

Francois Fillon, în vârstă de 62 de ani, este acuzat că a angajat-o fictiv pe soţia sa, Penelope, şi doi copii în posturi de asistenţi parlamentari, remuneraţiile fiind de mii de euro. În pofida investigaţiei, Francois Fillon a refuzat să se retragă din cursa electorală prezidenţială.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici