François Hollande recunoaşte că se confruntă cu un moment "foarte dur" în exercitarea puterii

Preşedintele francez François Hollande recunoaşte că se confruntă cu un moment "foarte dur" în exercitarea puterii, afirmând că în prezent nu mai există "nicio indulgenţă, niciun respect" faţă de acţiunea sa, scrie în ediţia de joi cotidianul Le Monde.

263 afișări
Imaginea articolului François Hollande recunoaşte că se confruntă cu un moment "foarte dur" în exercitarea puterii

François Hollande recunoaşte că se confruntă cu un moment "foarte dur" în exercitarea puterii (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

"Exercitarea puterii, în prezent, este foarte dură. Nu mai există nicio indulgeţă, niciun respect. Dar ştiam acest lucru", declară şeful statului francez, care se află la cel mai scăzut nivel în sondaje.

Potrivit unui sondaj TNS Sofres publicat miercuri, preşedintele înregistrează o scădere de cinci puncte procentuale în comparaţie cu scorul din luna octombrie, doar 36% dintre francezi afirmând că au încredere în el.

Însă preşedintele vrea să îşi asume această situaţie. Puterea, "am vrut-o", subliniază el, "nu doar din motive personale, (ca) destin al unei vieţi. Ci deoarece eu cred că pentru Franţa este mai bine ca o (formaţiune) de stânga să efectueze această mutaţie, ca ea să fie efectuată prin negociere, în dreptate, fără ca cei mai fragili să fie răniţi sau desconsideraţi. Ceilalţi ar fi făcut acest lucru, fără îndoială, însă în mod brutal".

Foarte criticat de către opoziţia de dreapta, comentatori şi presă, Hollande îşi apără modul de guvernare, fondat pe negocieri. "Îmi asum această metodă. Este nevoie de timp pentru a decide, deoarece, odată ce ai decis, decis rămâne. Uitaţi-vă la Sarkozy. I-au trebuit trei ani să deşire scutul fiscal", spune el în această discuţie cu jurnalişti de la Le Monde.

François Hollande concede, totuşi, că "în termeni de comunicare, negocierea este mai puţin uşor de purtat, deoarece necesită timp. Vom vedea ce voi lăsa eu (în urma mea) la finalul mandatului de cinci ani".

"Ne aflăm în al treilea an de criză. Relansarea (economică) va sosi, este o problemă de ciclu", subliniază el. Totuşi, "se poate petrece, de asemenea, un scenariu negru, cel al recesiunii", adaugă preşedintele Franţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici