Fostul premier Francois Fillon a fost ales drept candidatul partidului Republicanii la alegerile prezidenţiale din Franţa / Nicolas Sarkozy îi urează noroc

Francois Fillon a fost ales drept candidatul partidului francez Republicanii (centru-dreapta) la scrutinul prezidenţial din Franţa, după ce a câştigat şi al doilea tur al alegerilor primare din cadrul partidului, scrie presa internaţională.

1261 afișări
Imaginea articolului Fostul premier Francois Fillon a fost ales drept candidatul partidului Republicanii la alegerile prezidenţiale din Franţa / Nicolas Sarkozy îi urează noroc

Fillon a fost ales drept candidatul partidului Republicanii la alegerile prezidenţiale din Franţa

"Am misiunea de a înfrânge inacţiunea şi demagogia. Stânga este un eşec. Extrema dreaptă este faliment", a declarat Fillon, în cadrul unui discurs susţinut în faţa susţinătorilor săi, după obţinerea victoriei, notează agenţia dpa.

După numărarea sufragiilor din 9.926 de secţii din totalul de 10.229 de secţii de vot deschise, Francois Fillon avea 66.5% din voturi.

Alain Juppe, contracandidatul său din turul al doilea al alegerilor primare, a declarat că îl va susţine pe Fillon în cursa pentru Palatul Elysee, în cadrul căreia este de aşteptat ca Fillon să ajungă în al doilea tur al scrutinului prezidenţial, unde ar putea să se confrunte cu Marine Le Pen, şefa partidului de extremă dreapta Frontul Naţional.

În timpul campaniei electorale, Fillon a propus reducerea masivă a cheltuielilor publice şi o legislaţie mai permisivă în ceea ce priveşte piaţa muncii. A mai anunţat că doreşte ridicarea vârstei de pensionare şi renunţarea la săptămâna de lucru de 35 de ore. Planul de reformă economică radicală pentru a ”stopa declinul Franţei” propus de Fillon include reducerea a jumătate de milion de slujbe în domeniul public.

În plan internaţional, Fillon este în favoarea unei alianţe cu Moscova şi este de părere că UE ar trebui să renunţe la sancţiunile impuse Rusiei pentru rolul jucat în conflictul din Ucraina.

Fost premier în timpul mandatului de preşedinte al lui Nicolas Sarkozy, Fillon a mai spus că nu crede că Franţa ar trebui să fie o societate multiculturală şi s-a pronunţat pentru introducerea unor măsuri mai dure în ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului.

Fillon este considerat un conservator social, adept al reformei pieţei libere, admirator al fostului premier britanic Margaret Thatcher, el se opune căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex, scrie Euronews.

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy i-a urat "noroc" lui Francois Fillon, ales drept candidatul partidului Republicanii la scrutinul prezidenţial din Franţa, şi a făcut apel la adunarea "familiei politice" pentru garantarea schimbării de care ţara are nevoie mai mult ca niciodată în 2017.

"Ţin să-i transmit lui Francois Fillon sincerele mele felicitări pentru victoria sa din această seară şi îi urez noroc la confruntarea politică care îl aşteaptă", a scris Sarkozy, citat de Le Figaro.

"Îi transmit, de asemenea, un gând de prietenie şi lui Alain Juppé care şi-a apărat ideile cu hotărâre de-a lungul acestei campanii", a mai spus el.

"Acum a venit momentul ca familia noastră politică să se adune în jurul lui Francois Fillon pentru a garanta schimbarea de care Franţa are nevoie mai mult ca niciodată în 2017".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici