Francois Hollande a plecat spre Statele Unite, unde va participa la reuniunile G8 şi NATO

Preşedintele francez, Francois Hollande, a plecat vineri în jurul orei 8.00 (9.00, ora României) spre Statele Unite, unde urmează să participe vineri seara şi sâmbătă la summitul G8 de la Camp David, iar duminică şi luni la summitul NATO de la Chicago, a anunţat Palatul Elysee.

118 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande a plecat spre Statele Unite, unde va participa la reuniunile G8 şi NATO

Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful statului va avea mai întâi o întâlnire cu preşedintele american, Barack Obama, la Casa Albă. Doi miniştri îl însoţesc, respectiv Laurent Fabius (Afaceri Externe) şi Pierre Moscovici (Economie şi Finanţe), precum şi partenera sa, Valerie Trierweiler.

Jean-Yves Le Drian, ministrul Apărării, se va alătura delegaţiei prezidenţiale la Chicago, pentru summitul NATO.

Casa Albă a anunţat că joi că Valerie Trierweiler este invitată la toate evenimentele organizate de soţia preşedintelui american, Michelle Obama, cu ocazia summiturilor G8 şi NATO, iar faptul că nu este căsătorită cu preşedintele francez nu pune probleme de protocol.

Aceasta va fi prima dată când Hollande se întâlneşte cu Obama. Cei doi lideri vor discuta despre dosare dificile, atât în cadrul G8 (criza datoriilor), cât şi la reuniunea NATO (Afganistan, Iran, Siria).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici