Prima zi la putere a noului preşedinte francez: Intemperiile, un semn de rău augur pentru Francois Hollande

Presa britanică specula miercuri pe tema intemperiilor care au marcat prima zi la putere a noului preşedinte francez François Hollande, intrepretându-le ca pe un semn prevestitor al dificultăţilor care îl aşteaptă în plină criză a zonei euro.

162 afișări
Imaginea articolului Prima zi la putere a noului preşedinte francez: Intemperiile, un semn de rău augur pentru Francois Hollande

Prima zi la putere a noului preşedinte francez: Intemperiile, un semn de rău augur pentru Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai întâi, Hollande a fost "udat până la piele" în cursul băii de mulţime pe care a făcut-o la Paris, notează Daily Telegraph, susţinându-şi afirmaţiile cu o fotografie a preşedintelui, "impasibil" în costumul său ud. "Dar ceea ce era mai rău abia avea să urmeze", continuă ziarul, apropiat de conservatori.

În drum spre Berlin, "avionul său a fost lovit de un fulger, după doar patru minute de zbor. Cu Grecia care stă să implodeze, nu este nedrept să te întrebi dacă zeii nu îi timiteau cumva vreun avertisment", adaugă publicaţia.

Pe acelaşi ton, The Times scrie că "tentativa preşedintelui François Hollande de a lansa, la Berlin, o nouă strategie europeană destinată încurajării creşterii (economice) părea să semene cu o scenă din Crepusculul Zeilor al lui Richard Wagner, în momentul în care cerul s-a deschis, iar avionul său a fost nevoit să facă cale-întoarsă din cauza vremii rele".

Aceste "evenimente amuzante" reprezintă o "prevestire sinistră" pentru euro, prezice tabloidul The Sun, cu cel mai mare tiraj din presa britanică, calificând drept "calamitată" prima zi la putere a lui Hollande.

Această zi a semănat cu o "petardă udă", potrivit Daily Mail. "În timpul unor scene care aminteau mai degrabă de Clouseau (un inspector incompetent, dar norocos, din pelicula «Pantera roz») decât de Charles de Gaulle, bărbatul numit «Monsieur Normal» (Domnul Normal) de către francezi (...) s-a confruntat cu o ploaie de proporţii biblice, avionul său către Berlin fiind lovit de un fulger, iar când a ajuns, într-un final, în Germania (...), el a făcut gafe pe covorul roşu".

The Times glumeşte, de asemenea, pe seama maşinii alese de preşedintele socialist, un Citroën hibrid modelul DS5 decapotabil, care l-a transportat pe Champs-Elysées. A fost o imagine "comică", din cauza "nepotrivelii", scrie acest cotidian apropiat conservatorilor.

"Noul preşedinte a revizuit în scădere puterea automobilului său, dar nu putea face nimic în privinţa" gărzilor republicane de lânge el. "Arcul de Triumf (...) va fi întotdeauna prea mare pentru a servi ca fundal pentru o maşină de familie", apreciază ziarul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici