Francois Hollande îl îndeamnă pe Alexis Tsipras să continue dialogul cu partenerii europeni

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Elysee, cu noul premier al Greciei, Alexis Tsipras, pe care l-a îndemnat să dialogheze cu partenerii europeni în vederea ajungerii la un acord, relatează Le Monde.

137 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande îl îndeamnă pe Alexis Tsipras să continue dialogul cu partenerii europeni

Alexis Tsipras (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Franţa trebuie să se implice în acţiunile pentru schimbarea politică în Europa", a explicat premierul de extremă-stânga al Greciei, Alexis Tsipras.

"Grecia nu reprezintă nicio ameninţare pentru Europa. Datoria Greciei trebuie să devină viabilă. Vom continua reformele pentru ca ţara noastră să devină credibilă", a adăugat Tsipras.

"Dialogul între Grecia şi partenerii europeni trebuie să continue în vederea ajungerii la un acord", a răspuns François Hollande.

Datoria naţională a Greciei depăşeşte 320 de miliarde de euro.

Guvernul Germaniei a trimis miercuri o scrisoare Guvernului de extremă-stânga al Greciei, îndemnându-l să renunţe la promisiunile făcute în campania electorală. "Eurogroup are nevoie ca Atena să respecte angajamentele asumate de Guvernul precedent în privinţa reformelor necesare pentru revenirea la creştere economică", scris Guvernul de la Berlin.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a câştigat recentul scrutin legislativ promiţând sfârşitul austerităţii şi renegocierea acordurilor semnate cu creditorii internaţionali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici