Francois Hollande, primit de Fidel Castro

Preşedintele francez, Francois Hollande, aflat într-o vizită istorică în Cuba, este primit în cursul zilei de luni de părintele revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, la reşedinţa acestuia din urmă, relatează Le Parisien în pagina electronică.

309 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande, primit de Fidel Castro

Fidel Castro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vizita lui Francois Hollande la reşedinţa lui Fidel Castro este prevăzută la ora locală 15.00 (22.00, ora României).

După această vizită, preşedintele francez va lua cina cu omologul său cubanez, Raul Castro.

Francois Hollande, aflat într-un turneu de cinci zile în Caraibi, este primul lider occidental care vizitează Cuba de la anunţarea normalizării relaţiilor americano-cubaneze, în decembrie 2014.

El s-a pronunţat, luni, la Havana, în favoarea anulării embargoului american impus Cubei în 1962, după sosirea la putere a lui Fidel Castro.

Franţa va face orice pentru ca "măsurile care au afectat atât de mult dezvoltarea Cubei să fie în cele din urmă anulate, suprimate", a dat asigurări preşedintele francez într-un discurs susţinut la Universitatea din Havana.

Parisul votează, în fiecare an începând din 1991, în favoarea rezoluţiei care solicită anularea embargoului american impus insulei comuniste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici