Franţa: 20 de rulote ale romilor au fost mutate de poliţiştii din Lille

O sută de poliţişti francezi au mutat, joi dimineaţa, aproximativ 20 de rulote dintr-o tabără de romi situată în sudul oraşului Lille, relatează Le Figaro, în pagina electronică.

511 afișări
Imaginea articolului Franţa: 20 de rulote ale romilor au fost mutate de poliţiştii din Lille

Franţa: 20 de rulote ale romilor au fost mutate de poliţiştii din Lille (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

"Rulotele erau instalate la ieşirea taberei, noi le-am regrupat la intrare", a anunţat comandantul Olivier Mannier, de la poliţia din Lille, anunţând "executarea parţială a unei ordonanţe de evacuare", citat de lefigaro.fr.

Operaţiunea a început în jurul orei locale 06.00 (07.00, ora României), a precizat Mannier.

"Tabăra se află pe un teren pentru construcţii şi trebuie să se facă loc pentru materialele necesare şantierului", a adăugat el.

Executarea completă a ordonanţei de evacuare a acestei tabere de romi depinde de proprietarul terenului, a explicat comandantul.

De aproape doi ani, aproximativ 750 de romi români şi bulgari s-au instalat pe acest teren situat în apropierea comisariatului central din Lille, pe strada Marquillies, în sudul oraşului. Aproximativ 2.600 de romi sunt instalaţi în aproximativ 40 de tabere în regiunea oraşului Lille.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici