Franţa renunţă la ratificarea acordului de extrădare cu Hong Kong, din cauza legii privind siguranţa

  • Franţa abandonează ratificarea acordului de extrădare cu Hong Kong
  • MAE francez: Legea privind siguranţa naţională "generează dubii asupra principiului «o ţară, două sisteme»"
  • Parisul critică şi amânarea scrutinului legislativ din Hong Kong
348 afișări
Imaginea articolului Franţa renunţă la ratificarea acordului de extrădare cu Hong Kong, din cauza legii privind siguranţa

Franţa renunţă la ratificarea acordului de extrădare cu Hong Kong, din cauza legii privind siguranţa

Administraţia Emmanuel Macron a anunţat, luni după-amiază, că renunţă la ratificarea acordului de extrădare în relaţia cu Hong Kong, ca reacţie la decizia Chinei de impunere a noii legi privind siguranţa naţională în provincia autonomă, relatează cotidianul Le Figaro.

"În contextul ultimelor evoluţii, Franţa nu va proceda la ratificarea acordului de extrădare semnat pe 4 mai 2017 cu regiunea administrativă specială Hong Kong", a declarat luni după-amiază Agnès von der Mühll, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Paris.

Noua lege privind siguranţa naţională "generează dubii asupra principiului «o singură ţară, două sisteme» şi asupra respectării gradului ridicat de autonomie din Hong Kong şi a libertăţilor fundamentale. Sunt afectaţi direct cetăţenii noştri şi companiile", subliniază reprezentantul Quai d'Orsay.

Franţa insistă ca alegerile parlamentare din Hong Kong să se desfăşoare "în cel mai scurt timp", în contextul în care erau prevăzute în septembrie, dar au fost amânate un an, din cauza pandemiei, spre nemulţumirea opoziţiei.

Germania a anunţat vineri seară decizia suspendării Tratatului de extrădare cu Hong Kong-ul, din cauza deciziei Beijingului de impunere a legii privind siguranţa naţională în provincia autonomă.

Marea Britanie şi Statele Unite au criticat dur decizia Chinei de impunere a noii legi privind siguranţa naţională în Hong Kong, considerând acţiunea drept o consolidare a controlului politic asupra fostei colonii britanice. Decizia Chinei a fost criticată şi de Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici