Franţa se opune stabilirii unui termen pentru admiterea României şi Bulgariei în Schengen

Franţa se opune, în prezent, alături de Germania şi Olanda, stabilirii unui termen pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen, afirmă surse europene citate de site-ul publicaţiei austriece Osterreich.

1817 afișări
Imaginea articolului Franţa se opune stabilirii unui termen pentru admiterea României şi Bulgariei în Schengen

Franţa se opune stabilirii unui termen pentru admiterea României şi Bulgariei în Schengen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform surselor comunitare citate de cotidianul austriac Osterreich, Franţa, Germania şi Olanda sunt nemulţumite de eforturile insuficiente pentru combaterea corupţiei în România şi Bulgaria.

Potrivit cotidianului, Austria nu se opune admiterii celor două state în Schengen, dar ar prefera o aderare etapizată.

La rândul ei, Finlanda a anunţat miercuri dimineaţă că va bloca aderarea României şi Bulgariei la Schengen, conform postului public de televiziune YLE.

Potrivit unui oficial din cadrul Preşedinţiei irlandeze a UE, Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne, care se va desfăşura joi şi vineri, nu va lua nicio decizie privind aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, din cauza opoziţiei mai multor state membre. "Nu va exista niciun vot şi nicio decizie", a comunicat preşedinţia irlandeză a Consiliului UE.

"Deocamdată, nu există consens" pentru integrarea României şi Bulgariei deoarece "mai multe state au rezerve şi preocupări", a precizat o sursă din cadrul preşedinţiei irlandeze. "Dosarul nu va putea fi soluţionat de preşedinţia irlandeză şi va trece la Lituania", care va deţine preşedinţia Consiliului UE începând din iulie, adaugă sursa citată.

O reuniune a ambasadorilor statelor UE era programată miercuri seara la Bruxelles în încercarea de a se găsi o soluţie la actuala criză, conform unor surse diplomatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici