Franţa şi SUA, pregătire să ofere Turciei asistenţă în cazul accidentului minier soldat cu peste 200 de morţi

Franţa a propus Turciei asistenţă în cazul accidentului minier soldat cu peste 200 de morţi, anunţă preşedintele francez, Francois Hollande. Şi Casa Albă a exprimat disponibilitatea de a ajuta Guvernul de la Ankara după accidentul minier.

64 afișări
Imaginea articolului Franţa şi SUA, pregătire să ofere Turciei asistenţă în cazul accidentului minier soldat cu peste 200 de morţi

Franţa propune Turciei asistenţă în cazul accidentului minier soldat cu peste 200 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

 Într-un comunicat al Preşedinţiei Franţei, Hollande a exprimat "consternare" după explozia produsă într-o mină de cărbuni din districtul Soma.

Bilanţul provizoriu al accidentului a ajuns la 245 de morţi.

"Este o tragedie care suscită mari emoţii", a adăugat Hollande, transmiţând "întreaga susţinere şi solidaritatea Franţei faţă de Turcia în acest moment de încercare".

"Preşedintele Hollande a pus la dispoziţia autorităţilor turce întreaga asistenţă de care ar fi nevoie pentru salvarea supravieţuitorilor".

Statele Unite sunt pregătite să ofere asistenţă Turciei după accidentul minier

Casa Albă a exprimat disponibilitatea de a ajuta Guvernul de la Ankara după accidentul minier din Turcia, soldat, potrivit unui bilanţ preliminar, cu cel puţin 245 de morţi.

"Suntem pregătiţi să ajutăm Guvernul turc dacă va fi necesar", a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Statelor Unite, Jay Carney.

"Suntem alături de poporul turc şi ne rugăm" după acest accident, a adăugat Carney, transmiţând "sincere condoleanţe" Turciei.

Bilanţul provizoriu al accidentului minier produs în vestul Turciei a ajuns la 245 de morţi, a anunţat în urmă cu scurt timp ministrul turc al Energiei, Taner Yildiz. Alţi 120 de mineri sunt blocaţi în subteran, iar echipele de intervenţie încearcă să ajungă la ei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici