Franţa va cheltui 600 milioane de euro în 2016 pentru noile măsuri de securitate

Ministrul francez al Finanţelor, Michel Sapin, a anunţat, joi, acordarea unui buget de 600 milioane de euro pentru noile măsuri de consolidare a securităţii în Franţa în 2016, după atentatele teroriste din Paris, soldate cu moartea a 129 de persoane, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

175 afișări
Imaginea articolului Franţa va cheltui 600 milioane de euro în 2016 pentru noile măsuri de securitate

Franţa va cheltui 600 milioane de euro în 2016 pentru noile măsuri de securitate

"În total, mobilizarea acestor noi măsuri (de securitate) va conduce la cheltuieli suplimentare din bugetul de stat în valoare de 600 de milioane de euro în 2016", a anunţat Michel Sapin, joi, în deschiderea dezbaterii despre proiectul de buget pentru 2016.

Aceste cheltuieli vor permite finanţarea "unor noi posturi şi echipamente", a precizat ministrul francez al Finanţelor.

El a confirmat "o degradare a deficitului public" prin raportare la previziunile pentru 2016, din cauza cheltuielilor suplimentare anunţate de executiv.

"Contextul actual solicită o consolidare de o amploare excepţională a mijlocelor de securitate şi apărare", a explicat Sapin. "De aceea, ne asumăm, în contextul discuţiilor despre bugetul de stat din 2016, degradarea deficitului", a adăugat ministrul francez al Finanţelor.

"Guvernul propune crearea în 2016 de noi posturi în trei ministere - de Interne, de Justiţie şi de Apărare", a precizat Sapin.

"La Ministerul de Interne, în poliţie şi jandarmerie, 5.000 de posturi suplimentare vor fi create în doi ani", a subliniat ministrul francez. "În total, vom reveni, în 2017, la nivelul posturilor din 2007", a anunţat Sapin.

În Ministerul de Justiţie, vor fi create 2.500 de noi posturi, iar în cadrul poliţiei de frontieră, încă 1.000 de posturi în următorii doi ani. În Ministerul Apărării, 2.300 de noi posturi vor fi disponibile în 2016.

Vineri seară, mai multe atentate teroriste au vizat şase zone din Paris, fiind soldate cu 129 de morţi şi peste 350 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici