Fuga lui Carlos Ghosn în Liban. Fostul şef Nissan, întrebat dacă a fost ascuns într-o cutie: „Am fost dispus să îmi asum acest risc”

Fuga fostului şef Nissan Carlos Ghosn din Japonia spre Liban este înconjurată de mister, iar unele publicaţii au sugerat că a fost ascuns într-o cutie de instrument muzical. Jurnaliştii de la BBC au încercat să afle adevărul.

1235 afișări
Imaginea articolului Fuga lui Carlos Ghosn în Liban. Fostul şef Nissan, întrebat dacă a fost ascuns într-o cutie: „Am fost dispus să îmi asum acest risc”

Sursa FOTO: Profimedia Images

Fostul şef Nissan se află momentan în Liban. Un tribunal a decis că nu are voie să părăsească ţara. „Sunt liber să îmi văd familia, sunt liber să îmi văd soţia, să trăiesc cu soţia mea. Toate aceste lucruri erau interzise atunci când locuiam în Japonia”, spune Ghosn.

Pe numele lui Carlos Ghosn a fost emis un mandat de arestare, acesta fiind acuzat de deturnare de fonduri şi că nu a declarat compensaţii în valoare de zeci de milioane de dolari.

Ghosn a fugit din ţară cu ajutorul unui avion privat. Unele publicaţii au relatat că acesta s-a ascuns într-o cutie de instrument muzical.

„Probabil că a fost o experienţă destul de neplăcută, nu-i aşa?”, a întrebat jurnalistul de la BBC.

„Nu ştiu, ar trebui să întrebaţi pe altcineva. Aţi fost vreodată într-o cutie?”, a răspuns Ghosn.

„Pâi, dumneavoastră aţi fost. Povestiţi-mi despre asta”, a adăugat jurnalistul.

„Dar asta credeţi voi”, a continuat Ghosn.

„Să fim serioşi. Dacă aţi fi fost prins, ghemuit, în cutie... nu e prea mult aer...”, a spus jurnalistul.

„Nu, asta e doar interpretarea ta, dar eu spun că am fost dispus să îmi asum acest risc”, a conchis Ghosn.

Există multe speculaţii privind viitorul fabricii Nissan din Sunderland după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Jurnaliştii de la BBC l-au mai întrebat pe Ghosn dacă Nissan a primit o ofertă din partea Guvernului britanic pentru ca fabrica să rămână în Sunderland. 

Ghosn: „Nu cred că era vorba despre o sumă exactă de bani”, a spus fostul şef Nissan.

BBC: „Dar Guvernul Marii Britanii a spus că totul va fi bine pentru voi dacă rămâneţi?”

Ghosn: „Sigur.”

BBC: „Aşadar, asta este o ofertă, nu?”

Ghosn: „Da, dar este şi o promisiune.”

Ghosn a adăugat că, dacă Brexit-ul ar afecta competitivitatea Nissan în UE, viitorul pentru uzina sa din Sunderland ar fi „sumbru”.

BBC: „Eşti un om fericit acum?”

Ghosn: „Nu sunt sigur că sunt om fericit, dar sunt unul mai fericit decât în urmă cu un an.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici