Fundaţia George Soros investeşte 220 de milioane de dolari pentru a susţine lupta împotriva rasismului

  • Fundaţia George Soros investeşte 220 de milioane de dolari pentru a susţine egalitatea de rasă.
  • 150 de milioane de dolari merg către grupurile care militează pentru asta, iar 70 de milioane de dolari sunt destinaţi acţiunilor şi programelor locale care vor schimba mentalitatea americanilor, pe termen lung.
  • Patrick Gaspard, Preşedintele „Open Society Foundations”, a declarat că „este momentul să susţinem această mişcare”.
1839 afișări
Imaginea articolului Fundaţia George Soros investeşte 220 de milioane de dolari pentru a susţine lupta împotriva rasismului

Fundaţia George Soros investeşte 220 de milioane de dolari pentru a susţine lupta împotriva rasismului

„Open Society Foundations” este una dintre fundaţiile lui George Soros. Omul de afaceri a anunţat o investiţie de 220 de milioane de dolari pentru a susţine egalitatea de rasă, relatează The New York Times.

Din cei 220 de milioane de dolari, 150 de milioane vor merge către grupurile care militează şi susţin persoanele de culoare, în timp ce 70 de milioane de dolari vor fi oferiţi pentru a pune la punct reforma justiţiei penale şi pentru programe care urmăresc implicarea civică, în America.

Banii sunt suficienţi pentru mai mulţi ani de acum înainte şi vor ajuta fundaţii şi grupuri locale să schimbe viziunea şi mentalitatea oamenilor asupra rasismului şi problemelor de inegalitate.

Patrick Gaspard, Preşedintele „Open Society Foundations”, a declarat într-un interviu că „Este această nevoie de justiţie în comunităţile cu oameni de culoare. Este o explozie nu doar de compasiune, ci şi de solidaritate”.

„Este momentul să susţinem această mişcare. Şi am înţeles că putem paria pe aceşti activişti – afro-americani şi albi – care văd momentul acesta ca pe o reformă la scară largă, ca pe o schimbare majoră”, a mai spus Patrick Gaspard.

Inegalitatea rasială devine o problemă din ce în ce mai mare în lume. Companiile gigant, brandurile renumite şi oamenii cu putere financiară se implică în această problemă pentru a da o mână de ajutor în efortul comun de schimbare a viziunii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici