Viscol nemilos în America de Nord. Un milion de canadieni şi americani au rămas fără electricitate

Chiar în ziua de Crăciun, peste un milion de americani şi canadieni au rămas fără energie electrică după ce o furtună masivă de zăpadă continuă să lovească America de Nord.

5586 afișări
Imaginea articolului Viscol nemilos în America de Nord. Un milion de canadieni şi americani au rămas fără electricitate

Hepta

Un ciclon de zăpadă, vânturi puternice şi temperaturi îngheţate devastează continentul nord-american în aceste momente. 

Aproape 250 de milioane de persoane sunt afectate şi s-au înregistrat cel puţin 28 decese din cauza furtunii care se întinde pe o distanţă de 3.200 km, de la Quebec la Dallas. 

Statul Montana din vestul Statelor Unite este cel mai grav afectat de frig, cu temperaturi care scad la -45 grade Celsius. 

Statele americane ca Minnesota, Iowa, Wisconsin şi Michigan se află sub zăpadă.

În oraşul Buffalo, statul New York, Serviciul Naţional Meteorologic al SUA a raportat vizibilitate „zero” pe şosele. 

În nord-vestul Pacificului, unii rezidenţi au patinat pe gheaţă pe străzile îngheţate din Seattle şi Portland.

Între timp, inundaţiile de coastă au fost observate în regiunea de nord-est a Americii New England, afectând comunităţi şi doborând liniile electrice.

Chiar şi statele cu climat mai blând precum  Florida şi Georgia  se confruntă cu avertismente de îngheţ, raportează BBC

Singura regiune care a fost scutită în mare măsură de vremea rece este California, unde lanţurile muntoase continentale ajută la protejarea de curenţii reci. În Canada, provinciile Ontario şi Quebec se află sub cod roşu de furtună de zăpadă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici