G7, amplu pact de securitate cu Ucraina

La summitul NATO de miercuri, membrii G7 ratifică un amplu pact de securitate cu Ucraina. Acordul de securitate va include echipamente de apărare, instruire şi schimb de informaţii. Planul va arăta Rusiei că "timpul nu este de partea ei", conform unui înalt oficial american.

314 afișări
Imaginea articolului G7, amplu pact de securitate cu Ucraina

Acordul de securitate cu Ucraina vine după ce preşedintele Volodimir Zelenski s-a înfuriat împotriva reticenţei NATO de a oferi Kievului un termen pentru aderarea la alianţă, relatează BBC.

Liderii G7 vor semna declaraţia miercuri, la Vilnius, în paralel cu cea de-a doua zi a summitului NATO pe probleme de apărare.

Planul anunţat miercuri de ţările G7 pentru a asigura un ajutor militar pe termen lung pentru Ucraina va arăta Rusiei că "timpul nu este de partea ei", a declarat un înalt oficial american.

Premierul britanic Rishi Sunak a declarat că pactul va trimite un "semnal puternic" preşedintelui rus Vladimir Putin.

Preşedintele Joe Biden şi alţi lideri din G7 - Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite - se vor alătura preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la ora 15:10 la Vilnius pentru a anunţa planul, a precizat Casa Albă, conform AFP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici