Garda naţională a fost trimisă în Wisconsin pentru a combate protestele cauzate de împuşcare unui bărbat de culoare

  • Garda naţională a fost trimisă în Kenosha din Wisconsin pentru a combate protestele de amploare ce au avut loc.
  • Protestele au fost generate de un incident ce a avut loc duminică în care un bărbat a fost împuşcat de mai multe ori în spate de poliţie.
  • Ofiţerul de poliţie în cauză este cercetat de departamentul de justiţie din Wisconsin.
566 afișări

Un videoclip apărut duminică, realizat de pasagerul unei maşini, îl arată pe bărbat, identificat de guvernatorul din Wisconsin, Tony Evers, sub numele de Jacob Blake, mergând în jurul unei maşini pe o stradă din Kenosha, în timp ce mai mulţi ofiţeri sunt alături, relatează The Guardian.

Blake, care se află într-o stare gravă la spital, se vede că încearcă să intre în maşină prin uşa şoferului. În timp ce face acest lucru, un ofiţer trage cu arma din dotare. Se aud cel puţin şapte împuşcături.

Benjamin Crump, avocat pentru drepturilor civile, a declarat că cei trei fii ai lui Blake au fost în maşină.

A doua noapte de proteste

125 de membri ai Gărzii Naţionale din Wisconsin au fost dislocaţi în Kenosha, iar manifestanţi au ieşit pe străzi într-o a doua noapte de proteste, în ciuda ordinului de a sta acasă ce a intrat în vigoare la ora 20:00.

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene la protestul de luni seara din Kenosha, Wisconsin.

Câteva vehicule parcate au fost incendiate în aproprierea tribunalului în jurul orei locale 23.00, potrivit NBC. Un magazin de mobilă a fost incendiat şi lămpile stradale au fost dărâmate.

Forţelor de ordine au baricadat zona, potrivit rapoartelor locale. 94 de zone de ieşire din Kenosha au fost închise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici