Geoană, despre summitul de la Vilnius: Liderii vor aproba o nouă generaţie de planuri de apărare

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susţine că la summitul NATO de la Vilnius liderii vor aproba o nouă strategie de planuri de apărare.

240 afișări
Imaginea articolului Geoană, despre summitul de la Vilnius: Liderii vor aproba o nouă generaţie de planuri de apărare

Geoană, despre summitul de la Vilnius: Liderii vor aproba o nouă generaţie de planuri de apărare

„Liderii noştri vor aproba o nouă generaţie de planuri de apărare NATO. Le numim generic planuri regionale de apărare, împărţite în trei zone geografice. O zonă nordică, o zonă centrală şi o zonă sudică, din care fac parte Marea Neagră şi Marea Mediterană”, a spus, într-un mesaj postat pe Facebook, Mircea Geoană.

Secretarul general al NATO spune că România are un rol strategic determinant în planurile de viitor ale NATO, iar acest lucru va fi confirmat la Summit-ul de la Vilnius.

„Este o veste foarte bună pentru România. Reconfirmă valenţa multiregională a ţării noastre şi un rol de pivot al ţării noastre, la confluenţa unei zone de mare importanţă strategică pentru NATO şi Uniunea Europeană”, a mai afirmat Geoană.

Alianţa Nord-Atlantică îşi va consolida apărarea, prin măsuri suplimentare în nord, sud şi est, inclusiv în zona Mării Negre, afirma vineri secretarul general, Jens Stoltenberg, subliniind că NATO va intensifica parteneriatele cu naţiuni din zona Asia-Pacific.

„La summitul de la Vilnius, vom aplica noi măsuri majore pentru consolidarea descurajării militare şi a apărării, prin trei noi planuri de apărare regională, pentru a contracara două ameninţări principale la adresa Alianţei noastre: Rusia şi terorismul. Un plan va fi pentru zona de nord, la Atlantic şi în zona Arctică europeană. Un plan pentru centru, acoperind regiunea Baltică şi Europa Centrală. Şi un plan sudic, pentru Mediterană şi pentru Marea Neagră. Pentru a implementa aceste planuri, NATO plasează 300.000 de militari într-un nivel mai ridicat de alertă, inclusiv prin capabilităţi substanţiale la nivel aerian şi naval", a afirmat Jens Stoltenberg, conform unui comunicat postat pe site-ul NATO şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici