Gerhard Schröder renunţă, pe fondul criticilor, la funcţia deţinută în compania rusă Rosneft

Fostul cancelar german Gerhard Schröder intenţionează să se retragă din funcţia de preşedinte al Consiliului de supraveghere al companiei ruse Rosneft, în contextul în care o comisie parlamentară germană i-a retras unele privilegii şi riscă sancţiuni europene.

289 afișări
Imaginea articolului Gerhard Schröder renunţă, pe fondul criticilor, la funcţia deţinută în compania rusă Rosneft

Gerhard Schröder renunţă, pe fondul criticilor, la funcţia deţinută în compania rusă Rosneft

Compania rusă Rosneft a anunţat vineri că Gerhard Schröder a transmis că nu mai poate continua mandatul de preşedinte al Consiliului de supraveghere al Rosneft, conform site-ului Tagesschau.de.

Gerhard Schröder este supus presiunilor în Germania şi la nivel european din cauza relaţiilor apropiate cu Rusia. Parlamentul European a adoptat joi o rezoluţie prin care avertizează că l-ar putea include pe Gerhard Schröder pe lista persoanelor sancţionate dacă nu se retrage din consiliile de administraţie ale companiilor ruse.

Tot joi, Comisia pentru Buget a Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului de la Berlin, i-a retras unele privilegii fostului cancelar Gerhard Schröder. Biroul din Bundestag al lui Gerhard Schröder va fi închis temporar, însă fostul cancelar, în vârstă de 78 de ani, va primi în continuare pensie specială şi va beneficia de protecţie.

Gerhard Schröder, care a fost cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, a fost criticat dur, în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, pentru apropierea de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi pentru deţinerea de funcţii în consiliile de administraţie ale companiilor ruse Rosneft şi Nord Stream.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici