Germania ar aştepta 750.000 de solicitanţi de azil până la sfârşitul anului

Germania se aşteaptă să primească 750.000 de solicitanţi de azil până la sfârşitul acestui an, scrie o publicaţie germană citând surse guvernamentale, un număr aproape dublu faţă de cel estimat până în prezent, şi anume de 450.000 de solicitanţi, relatează Reuters în pagina electronică.

133 afișări
Imaginea articolului Germania ar aştepta 750.000 de solicitanţi de azil până la sfârşitul anului

Germania ar aştepta 750.000 de solicitanţi de azil până la sfârşitul anului (Imagine: HEPTA)

Ministerul de Interne a refuzat să comenteze cifra publicată de cotidianul Handelsblatt în ediţia de marţi, însă urmează să publice noi estimări săptămâna aceasta. Estimarea pe care a avansat-o anterior reprezenta deja dublul numărului de solicitanţi de azil primiţi anul trecut.

Germania se află în fruntea statelor UE ca număr de cereri de azil, care înregistrează o creştere puternică odată cu afluxul de refugiaţi din calea războaielor sau violenţelor din ţări ca Sria, Irakul, Libia şi Eritreea ori a sărăciei din ţări din Africa, Orientul Mijlociu şi Balcani.

Aproape jumătate dintre refugiaţii care au pătruns pe teritoriul german în primul semestru al acestui an provin din Europa de Sud-Est.

Acest aflux alimentează reacţii de ostilitate în anumite regiuni din Germania şi a transformat imigraţia într-una dintre principalele teme ale dezbateii politice în ţară.

Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Joachim Gauck i-au îndemnat recent pe germani să lupte împotriva intoleranţei şi xenofobiei.

În primele şase luni ale acestui an au fost înregistrate aproximativ 150 de incendii provocate şi alte atacuri vizând centre pentru solicitanţi de azil sau centre de primire, aproape tot atâtea câte au avut loc tot anul trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici