Germania este îngrijorată de acţiunile serviciilor secrete din Rusia şi de ameninţările hibride

Guvernul Germaniei este îngrijorat de amploarea activităţilor serviciilor secrete din Rusia şi de ameninţările de tip hibrid, în contextul depistării unui funcţionar german suspectat de spionaj în favoarea Moscovei.

782 afișări
Imaginea articolului Germania este îngrijorată de acţiunile serviciilor secrete din Rusia şi de ameninţările hibride

Germania este îngrijorată de acţiunile serviciilor secrete din Rusia şi de ameninţările hibride

Un funcţionar din cadrul Oficiului armatei germane pentru Achiziţii, Tehnică Militară şi Utilizare de Echipamente a fost arestat preventiv miercuri sub acuzaţia de colaborare cu serviciile secrete ruse.

Nancy Faeser, ministrul german de Interne, a avertizat joi că, în contextul războiului din Ucraina, activităţile ruse de spionaj au căpătat o nouă dimensiune. "Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a modificat şi mediul de securitate din Germania. Ameninţările generate de spionaj, de campaniile pentru dezinformare şi de atacurile cibernetice au noi dimensiuni", a afirmat Nancy Faeser, într-un interviu acordat grupului media Funke (Funke Mediengruppe).

Ministrul german al Justiţiei, Marco Buschmann, crede că este "o excepţie" cazul funcţionarului militar german acuzat de spionaj. "Angajaţii armatei germane manifestă loialitate enormă şi devotament pentru ţară", a apreciat Buschmann.

Însă partidul de opoziţie Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cerut Guvernului Olaf Scholz să ofere clarificări despre cazul angajatului militar acuzat de spionaj în favoarea Rusiei.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a admis, potrivit site-ului Tagesschau.de, că sunt necesare acţiuni suplimentare de contracarare a "ameninţărilor hibride". "Suntem rapizi şi foarte atenţi. Trebuie să continuăm suplimentarea personalului serviciilor de contraspionaj. În contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, trebuie că continuăm dezvoltarea sistemelor de contraspionaj în colaborare cu partenerii europeni şi internaţionali, întrucât sunt ameninţări hibride din ce în ce mai mari", a afirmat Pistorius.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici