Germania nu este capabilă să-şi îndeplinească toate angajamentele luate faţă de NATO

Armata germană nu poate în prezent să-şi îndeplinească toate angajamentele luate faţă de NATO din cauza unor probleme legate de echipare, a afirmat duminică ministrul Apărării, într-un interviu pentru Bild am Sonntag.

743 afișări
Imaginea articolului Germania nu este capabilă să-şi îndeplinească toate angajamentele luate faţă de NATO

Germania nu este capabilă să-şi îndeplinească toate angajamentele luate faţă de NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ministrului Ursula von der Leyen, Bundeswehr-ul este în măsură să facă faţă atât solicitărilor legate de operaţiunile în curs, cât şi crizelor pe termen scurt, dar, "în ceea ce priveşte sistemele aeropurtate, suntem, la ora actuală, sub obiectivele anunţate în urmă cu un an cu privire la ceea ce putem pune la dispoziţia NATO în termen de 180 de zile, în caz de urgenţă".

Deficienţele în aprovizionarea cu piese de schimb pentru avioane, dar şi penele care afectează elicopterele Marinei sunt cauza acestei insuficienţe, a explicat ea.

Săptămâna trecută, militari germani mobilizaţi pentru instruirea unor combatanţi kurzi au sosit în nordul Irakului cu o întârziere de câteva zile din cauza unor probleme tehnice la aparatele de transport ale Luftwaffe.

Presa germană a relatat în ultimele zile asupra unor deficienţe tehnice care ar afecta elicopeterele, avioanele de luptă şi vehiculele blindate ale armatei germane.

Ursula von der Leyen, aflată în cursul săptămânii trecute în vizită în nordul Irakului, a explicat că atenţia a fost dată echipamentelor utilizate în marile operaţiuni, a căror stare este, potrivit ei, "foarte bună", în timp ce mentenanţa stocurilor rămase în Germania a fost lăsată pe planul doi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici