Germania se va abţine de la votul privind noul statut al Palestinei la ONU

Germania se va abţine de la votul privind acordarea statutului de stat observator la ONU pentru Palestina, a anunţat joi ministrul german de Externe, Guido Westerwelle.

267 afișări
Imaginea articolului Germania se va abţine de la votul privind noul statut al Palestinei la ONU

Germania se va abţine de la votul privind noul statut al Palestinei la ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Germania împărtăşeşte obiectivul unui stat palestinian (dar) în opinia noastră există îndoieli că etapa vizată în prezent de palestinieni serveşte procesului de pace", a explicat ministrul într-un comunicat.

"Această decizie nu a fost luată cu uşurinţă", a asigurat ministrul, dar Guvernul german "se teme că (acest vot) va duce, dimpotrivă, la o agravare" a conflictului între Israel şi Autoritatea Palestiniană. 

Totuşi, Berlinul "salută faptul că rezoluţia propusă promovează explicit o soluţie cu două state şi recunoaşterea dreptului de existenţă al Israelului".

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas va supune votului Adunării Generale a ONU, începând cu ora 20.00 GMT (22.00 ora României), un proiect de rezoluţie care acordă Palestinei, în prezent "entitate" observatore, statutul de "stat observator nemembru".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici