Germania va discuta cu Rusia despre achiziţionarea vaccinului anti-Covid Sputnik V. Condiţia pusă de nemţi

  • Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat joi că ţara sa va iniţia discuţii cu Rusia în vederea unei posibile achiziţionări a vaccinului Sputnik V.
  • Condiţia este ca serul rusesc să fie aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului.
  • Ungaria este în prezent singura ţară din UE care administrează acest vaccin.
1893 afișări
Imaginea articolului Germania va discuta cu Rusia despre achiziţionarea vaccinului anti-Covid Sputnik V. Condiţia pusă de nemţi

Germania va discuta cu Rusia despre achiziţionarea vaccinului anti-Covid Sputnik V. Condiţia pusă de nemţi

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat joi că ţara sa va iniţia discuţii cu Rusia în vederea unei posibile achiziţionări a vaccinului anti-Covid Sputnik V, dacă serul va fi aprobat de autorităţile europene, relatează Le Figaro.
 
„Am explicat Consiliului Miniştrilor Sănătăţii din UE, în numele Gwermaniei, că vom discuta bilateral cu Rusia, în primul rând pentru a şti când şi ce cantităţi ar putea fi livrate”, a declarat ministrul la radioul public regional WDR.
 
Decizia Germaniei vine după un anunţ al Comisiei Europene de a nu negocia în numele celor 27 de ţări ale blocului comunitar pentru cumpărarea serului Sputnik V.
 
Alte ţări occidentale, în special Franţa, acuză Moscova că îşi utilizează vaccinul ca instrument de influenţă geopolitică, acuzaţii pe care Rusia le respinge. În schimb, Austria, la fel ca şi Slovacia negociază direct achiziţionare vaccinului rusesc, pe lângă cele comandate de Comisia Europeană. 
 
Ungaria este în prezent singura ţară din UE care administrează acest vaccin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici