Germania va prelua 2.500 de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova

Germania va prelua 2.500 de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova, a declarat sâmbătă ministrul de externe Annalena Baerbock, în contextul în care eforturile Europei de Est de a ajuta refugiaţii sunt puse la încercare, scrie Reuters.

188 afișări
Imaginea articolului Germania va prelua 2.500 de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova

Numărul refugiaţilor care au fugit din Ucraina de când Rusia a lansat invazia, pe 24 februarie, se ridică acum la peste 2,5 milioane, iar unele oraşe din Europa de Est nu mai au locuri de cazare.

Baerbock, vorbind după ce s-a întâlnit cu omologul său moldovean la Chişinău, a declarat că Germania s-a angajat să ajute vecinii Ucrainei să se ocupe de refugiaţi şi că va fi creat un coridor prin România pentru a aduce oamenii în Germania, în principal cu autobuzul.

"Europa şi ţara noastră este solidară cu voi", a spus ea.

Peste 270.300 de persoane au trecut în Moldova din Ucraina şi aproximativ 105.000 dintre ele au rămas în ţară.

În Germania, aproximativ 109.183 de refugiaţi au fost înregistraţi până în prezent, a anunţat vineri Ministerul de Interne, iar germanii au oferit până la 300.000 de locuinţe private pentru a-i găzdui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici