Gest extrem: O asistentă din Italia, pozitivă pentru COVID-19, s-a sinucis pentru a nu răspândi infecţia

  • Asistenta medicală Daniela Trezzi, în vârstă de 34 de ani, a recurs la un gest extrem de teamă că le-ar putea transmite şi altora coronavirus
  • Recent, aceasta fusese depistată pozitiv pentru COVID-19
  • Un caz similar a avut loc săptămâna trecută la Veneţia
6001 afișări
Imaginea articolului Gest extrem: O asistentă din Italia, pozitivă pentru COVID-19, s-a sinucis pentru a nu răspândi infecţia

Gest extrem: O asistentă din Italia, pozitivă pentru COVID-19, s-a sinucis pentru a nu răspândi infecţia

Daniela Trezzi lucra în secţia de terapie intensivă a spitalului San Gerado din oraşul Monza, situat în Lombardia, regiune extrem de afectată de coronavirus. Aceasta ar fi trăit clipe grele, măcinată de temerea că ar putea contribui la răspândirea infecţiei.
 
Directorul general al spitalului, Mario Alparone, a declarat că Trezzi se afla acasă, bolnavă, încă din data de 10 martie şi „nu era sub supraveghere”.
 
Potrivit presei locale, autorităţile au deschis o anchetă cu privire la moartea suspectă a asistentei.
 
Nu este un incident izolat. Un caz similar a avut loc săptămâna trecută la Veneţia, unde a fost înregistrat un suicid motivat în acelaşi fel.
 
Potrivit unui institut de cercetare italian citat de Jerusalem Post, peste 5.700 de angajaţi în domeniul sănătăţii din Italia au fost diagnosticaţi cu COVID-19, ceea ce reprezintă aproximativ 8% din totalul cazurilor înregistrate în ţară. Săptămâna trecută, premierul italian Giuseppe Conte a declarat că guvernul are în vedere obţinerea mai multor echipamente de protecţie, adăugând că situaţia din Lombardia este atent monitorizată. „Siguranţa medicilor, a asistentelor şi a întregului personal medical face parte din priorităţile noastre.” 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici