Google lucrează la un proiect secret care afectează milioane de americani. Ce fel de date colectează „Nightingale”

Google s-a implicat într-un proiect denumit "Nightingale", care este în colaborare cu Ascension, unul dintre cele mai mari sisteme de sănătate din Statele Unite şi prin care colectează date medicale de la milioane de americani, relatează cotidianul The Wall Street Journal.

978 afișări
Imaginea articolului Google lucrează la un proiect secret care afectează milioane de americani. Ce fel de date colectează „Nightingale”

Google lucrează la un proiect secret prin care colectează date medicale de la americani -presă

În primele ore de la publicarea raportului în Wall Street Journal, cele două companii şi-au anunţat colaborarea într-un comunicat de presă, informează Daily Mail.

Google va avea acum acces la rezultatele analizelor efectuate de pacienţi, la diagnostice şi la spitalizări pentru a le oferi acestora un istoric medical digital.

Aceste informaţii nu au fost comunicate doctorilor şi pacienţilor din cele 21 de state unde este implementat proiectul.

Aproximativ 150 de angajaţi de la Google au văzut deja câteva dintre datele oamenilor, informează jurnaliştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
sua,
google,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici