Grand Theft Auto V, noul câmp de luptă al protestatarilor din Hong Kong. Cine a câştigat până acum

În ultimele nouă luni, protestatarii din Hong Kong au luat cu asalt centre comerciale, un campus universitar, precum şi transportul public al oraşului. Totuşi, protestatarii au găsit un nou câmp de luptă, anume un joc video foarte popular, informează CNN.

3226 afișări
Imaginea articolului Grand Theft Auto V, noul câmp de luptă al protestatarilor din Hong Kong. Cine a câştigat până acum

Sursa FOTO: Twitter @TalentSwarmWork

Un conflict digital pare că a luat naştere, chiar în cadrul popularului joc video Grand Theft Auto V, între jucătorii care simpatizează cu protestatarii din Hong Kong şi cei situaţi în China continentală. Potrivit CNN, lupta online a început după ce jucătorii din regiunea semi-autonomă au realizat că îşi pot costuma personajele din joc în acelaşi fel în care se îmbracă şi protestatarii, cu tot cu măşti de gaze şi căşti de protecţie de culoare galbenă. Jucătorii au distribuit aceste informaţii pe reţelele de socializare, iar alţii le-au urmat exemplul. 

La scurt timp, jucătorii-protestatari au început să se comporte în jocul online la fel ca în viaţa reală: aruncă bombe, vandalizează staţii de tren şi atacă poliţişti, toate aceste „infracţiuni” având loc în Grand Theft Auto V, informează CNN.

În acelaşi timp, jucătorii din China continentală au reacţionat şi au început să-şi îmbrace personajele precum forţele de ordine, astfel încât să lupte împotriva protestatarilor digitali, contracarând agresiunile cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. 

După mai multe ciocniri intense, forţele de ordine i-au învins pe protestatari, datorită numărului mare de jucători, a spus un utilizator pentru CNN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici