Greenpeace protestează la Atena pentru ca animalele să fie hrănite cu furaje produse în Grecia

Activişti ai organizaţiei ecologiste Greenpeace au blocat luni sediile din Atena ale grupului agroalimentar grec Delta pentru a cere ca acesta să se aprovizioneze cu furaje produse la nivel local în scopul de a ajuta ţara să iasă din criză.

134 afișări
Imaginea articolului Greenpeace protestează la Atena pentru ca animalele să fie hrănite cu furaje produse în Grecia

Greenpeace protestează la Atena pentru ca animalele să fie hrănite cu furaje produse în Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Patru dintre aceşti militanţi s-au suspendat de porţile de la intrare blocând accesul camioanelor grupului, a constatat un fotograf al AFP.

La picioarele lor, circa 20 de colegi au desfăşurat banderole reprezentând vaci alături de sloganul, în greacă şi în engleză, "Vreau să mănânc (furaje) locale şi fără OMG" (organisme modificate genetic).

Într-un comunicat, secţiunea greacă a organizaţiei a subliniat că această acţiune, lansată la începutul sezonului de însămânţare, nu este singura cu scop ecologic.

"Cultura plantelor furajere ce conţin proteine converge cu eforturile de redresare economică a ţării", subliniază textul, care pune în evidenţă mişcarea de reîntoarcere la agricultură în Grecia în faţa recesiunii economice şi exploziei şomajului".   

"Între 1 şi 1,5 milioane de persoane intenţionează să plece la ţară", afirmă organizaţia, invocând estimările Ministerului agriculturii.

Potrivit Greenpeace, Delta, principala companie din acest sector, a dezvoltat în mod cert o producţie furajeră locală dar "continuă să folosească soia importată, în timp ce preţul acesteia a atins maximul din cauza crizei alimentare mondiale" şi este vârful de lance al OMG.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale, importurile de furaje ale Greciei reprezintă aproximativ 500 de milioane de euro pe an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici