Gripa A H1N1 provoacă moartea a cel puţin 4.735 de persoane în lume

Gripa A H1N1, care continuă să se extindă în emisfera nordică, a provocat moartea a cel puţin 4.735 de persoane din 191 de ţări şi teritorii de la apariţia sa în primăvară, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat vineri.

62 afișări
Imaginea articolului Gripa A H1N1 provoacă moartea a cel puţin 4.735 de persoane în lume

Gripa A H1N1 provoacă moartea a cel puţin 4.735 de persoane în lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Precedentul bilanţ al OMS, difuzat la 9 octombrie, menţiona "cel puţin 4.525 de morţi, ceea ce înseamnă o diferenţă de 210 decese în numai o săptămână.

Cele mai multe victime au fost înregistrate în America de Nord (Statele Unite şi Mexic), regiunea unde virusul pandemic a fost depistat pentru prima oară şi continuă să totalizeze cel mai mare număr de decese din lume (3.406 morţi).

Regiunea Asia-Pacific numără 962 de morţi faţă de "cel puţin 207" în Europa.

Boala este în continuare răspândită în emisfera nordică, în special în Statele Unite şi în Canada, unde a fost înregistrat un număr neobişnuit de mare de afecţiuni respiratorii, potrivit OMS.

În regres în emisfera sudică, virusul A H1N1 a afectat cel puţin 399.232 de persoane în lume, potrivit ultimelor statistici ale OMS care subliniază că această cifră este diferită de cea reală ţinând cont că numeroase ţări nu contabilizează cu stricteţe toate cazurile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici