Grupare afiliată reţelei teroriste Stat Islamic ameninţă că va executa un ostatic croat

Militanţi ai grupului terorist Stat Islamic ameninţă că vor executa un ostatic croat dacă autorităţile egiptene nu vor elibera femei musulmane deţinute, informează site-ul cotidianului The New York Times.

348 afișări
Imaginea articolului Grupare afiliată reţelei teroriste Stat Islamic ameninţă că va executa un ostatic croat

Grupare afiliată reţelei teroriste Stat Islamic ameninţă că va executa un ostatic croat (Imagine: HEPTA)

"Dacă autorităţile egiptene nu vor da curs revendicărilor, soldaţii grupului Wilyat Sina mă vor omorî", a declarat ostaticul, Tomislav Salopek, într-o înregistrare video.

Wilyat Sina este denumirea arabă a grupului Stat Islamic în Provincia Sinai.

Gruparea teroristă a cerut autorităţilor egiptene să elibereze, în cel mult 48 de ore, "femei musulmane" aflate în detenţie.

Tomislav Salopek, un cetăţean croat în vârstă de 30 de ani, a fost capturat de militanţi ai reţelei Stat Islamic pe 22 iulie.

Nu este clar dacă ostaticul este deţinut în Egipt sau dacă se află în altă ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici