Rusia lansează un apel internaţional de cooperare în lupta împotriva grupării radicale Stat Islamic

Rusia solicită cooperare pe plan internaţional pentru combaterea actelor teroriste comise de organizaţia radicală Stat Islamic (SI), informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

868 afișări
Imaginea articolului Rusia lansează un apel internaţional de cooperare în lupta împotriva grupării radicale Stat Islamic

Rusia lansează un apel internaţional de cooperare în lupta împotriva grupării radicale Stat Islamic (Imagine: HEPTA)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, autorităţile ruse sunt îngrijorate din cauza creşterii influenţei exercitate de organizaţia teroristă Stat Islamic la nivel mondial.

În cadrul unei conferinţe organizate marţi, el a declarat că Rusia solicită cooperare pe plan internaţional în lupta împotriva terorismului.

"Este binecunoscut faptul că Rusia şi-a exprimat îngrijorările la cel mai mare nivel posibil despre creşterea influenţei aşa-numitei organizaţii Stat Islamic şi despre extinderea teritorială a acesteia în Siria şi în Irak", a subliniat Peskov.

"Avem această îngrijorare şi vrem să lansăm un apel tuturor de a coopera în această chestiune", a spus Peskov.

În luna aprilie, ministrul de Externe rus, Sergei Lavrov, afirma că Rusia va furniza echipament militar Irakului şi Siriei pentru a susţine lupta acestor ţări împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, considerând că această grupare reprezintă o ameninţare prioritară la adresa securităţii propriei ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici