Gruparea Ansar Beit al-Maqdess a difuzat o înregistrare video care prezintă execuţia a două persoane

O grupare jihadistă egipteană a publicat marţi înregistrări video care prezintă, potrivit ei, execuţia a doi informatori ai armatei în bastionul său din Peninsula Sinai, relatează AFP.

177 afișări
Imaginea articolului Gruparea Ansar Beit al-Maqdess a difuzat o înregistrare video care prezintă execuţia a două persoane

Gruparea Ansar Beit al-Maqdess a difuzat o înregistrare video care prezintă execuţia a două persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ansar Beit al-Maqdess, cea mai importantă grupare armată din Egipt, care a jurat credinţă organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI) în noiembrie şi a revendicat numeroase atacuri comise împotriva armatei şi forţelor de securitate egiptene, a mai difuzat înregistrări video cu execuţii.

Noua înregistrare video difuzată pe YouTube prezintă "mărturiile" a patru bărbaţi care admit că au fost informatori.

Ulterior, în imagini apare un insurgent trăgând în capetele a doi bărbaţi cu mâinile legate.

Însă nu este clar dacă cei doi bărbaţi ucişi fac parte din cei patru care au făcut mărturiile.

Înregistrarea video mai prezintă jihadişti care au stabilit puncte de control pentru căutarea militarilor şi poliţiştilor. Un membru al grupării, care apare în imagini, promite noi atacuri asupra forţelor de securitate.

Ansar Beit al-Maqdess susţine că a executat, de regulă prin decapitare, 12 persoane, începând din august 2013, pentru că au colaborat cu serviciul israelian de informaţii Mosad.

Gruparea egipteană, al cărei nume înseamnă "Partizanii Ierusalimului", revendică frecvent atentate împotriva forţelor de securitate, de la destituirea, în iulie 2013, a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.

Ea afirmă că atacă forţele de securitate pentru a-i răzbuna pe manifestanţii pro-Morsi şi islamişti care au fost reprimaţi fără milă de către armata egipteană timp de peste un an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici